02:44 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ επέκτειναν τις κυρώσεις τον Ιανουάριο του 2018 προσθέτοντας 21 άτομα και 12 οντότητες στη λίστα των κυρώσεων. Νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο από ομάδα γερουσιαστών των ΗΠΑ επίσης πρότεινε κυρώσεις αμερικανικών εταιρειών και πολιτών που αγόραζαν ρωσικό κρατικό χρέος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με φερόμενη συμμετοχή της στην ουκρανική κρίση.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Τραμπ δήλωσε ότι η παράταση συνδέεται με τις συνεχιζόμενες υποτιθέμενες ενέργειες και πολιτικές της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις επίσης στοχεύουν κατά ανθρώπων και οργανισμών που υποδαυλίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς στην Ουκρανία, θέτουν σε κίνδυνο την κυριαρχία της, την εδαφική της ακεραιότητα και βοηθούν στην κατάχρηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης το 2014. Οι κυρώσεις από τότε έχουν επεκταθεί πολλές φορές για να συμπεριλάβουν περισσότερα άτομα, οντότητες και ολόκληρους οικονομικούς τομείς. Η τελευταία τέτοια επέκταση έγινε τον Ιανουάριο του 2018, όταν 21 άτομα και 12 οντότητες προστέθηκαν στη λίστα των κυρώσεων.

Tags:
κυρώσεις, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK