01:50 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος πιστεύει πως ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την επανένταξη της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο. Την ίδια στιγμή, πολλές χώρες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Ριάντ θεωρεί ότι το θέμα της επιστροφής της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο είναι πρόωρο, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ Αλ Τζουμπέιρ.

«Όσον αφορά την επανένταξη της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, αυτό είναι ένα κάπως πρόωρο ζήτημα. Πρέπει να εργαστούμε σε αυτό, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του Αραβικού Συνδέσμου με άλλους συμμετέχοντες», δήλωσε ο Τζουμπέιρ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε τη συμμετοχή της Συρίας στον οργανισμό το 2011, μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη χώρα. Ο Λίβανος, η Αλγερία, το Ιράκ, η Τυνησία, το Σουδάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν και το Μπαχρέιν έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους για την επιστροφή της Συρίας στον οργανισμό. Η Παλαιστίνη θέλει επίσης να επιτραπεί στη Συρία να επιστρέψει στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Μπιν Γιασίμ Αλ Θάνι, δήλωσε ότι η Ντόχα δεν είδε τις αλλαγές στη συριακή κρίση που είναι απαραίτητες για να επιστρέψει η χώρα στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, η Συρία μπορεί να επανενταχθεί στον οργανισμό μόνο αν όλα τα υπόλοιπα μέλη υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Tags:
Αραβικός Σύνδεσμος, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Παλαιστίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK