14:32 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με δυο ξεχωριστές επιστολές του στο Κογκρέσο, ο Τραμπ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους σκοπεύει να εξαιρέσει την Ινδία και την Τουρκία από το Γενικευμένο Σύστημα Προτιμήσεων.

Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν το αφορολόγητο καθεστώς για την Ινδία αφού δεν παρείχε στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσβαση στις αγορές της, αναφέρει επιστολή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ προς το Κογκρέσο.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι προτίθεται να αφαιρέσει την Ινδία από τις χώρες — δικαιούχους του Γενικευμένου Συστήματος Προτιμήσεων (GSP) γιατί όπως αναφέρει, το Νέο Δελχί δεν έχει διασφαλίσει «εύλογη πρόσβαση στις αγορές της Ινδίας».

Το πρόγραμμα GSP επιτρέπει να εισάγονται αφορολόγητα στις ΗΠΑ συγκεκριμένα προϊόντα από 120 αναπτυσσόμενες χώρες και περιοχές.

Η Ινδία έχει διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τη φορολόγηση για την εισαγωγή Αμερικανικών αγαθών όπως λουλούδια, φυσικό καουτσούκ, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, αλκοολούχα ποτά και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση Τραμπ επίσης τερματίζει το αφορολόγητο καθεστώς για την Τουρκία, με βάση το επίπεδο της οικονομικής της ανάπτυξης, αναφέρεται σε ξεχωριστή επιστολή που εστάλη στο Κογκρέσο.

Σχετικά:

Ο Τραμπ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
ΗΠΑ: Έρευνα για τον Τραμπ ξεκινά η Βουλή των Αντιπροσώπων
Φάρατζ: Η Μέι δεν είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό με τον Τραμπ
Ινδία - Πακιστάν: Ο Τραμπ παίζει με τη φωτιά του πυρηνικού πολέμου
Δεν υπέγραψε κοινό ανακοινωθέν με τον Κιμ ο Τραμπ, το απρόοπτο λίγο πριν την αναχώρησή του
Tags:
εισαγωγές, Φόροι, Ντόναλντ Τραμπ, Τουρκία, Ινδία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK