09:18 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, εκτιμά ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, θα έχει μικρές έως μέτριες επιπτώσεις στις εξαγωγές της Ινδίας προς τις ΗΠΑ.

Μάλλον χλιαρή είναι η αντίδραση της Ινδίας στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει την προνομιακή εμπορική μεταχείριση της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος Γενικευμένου Συστήματος Προτιμήσεων (GSP).

«Η πρόθεση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν την Ινδία από τα οφέλη του GSP δεν θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις. Οι συνέπειες για τις ινδικές εξαγωγές στις ΗΠΑ θα είναι μικρές το λιγότερο και μέτριες το περισσότερο», δήλωσε ο γραμματέας του ινδικού υπουργείου Εμπορίου, Ανούπ Ουαντχαουάν.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι το υπουργείο Εμπορίου έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο το οποίο καθησυχάζει όλες τις αμερικανικές ανησυχίες αλλά υπάρχουν και αιτήματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Έφερε ως παράδειγμα αιτήματος που δεν μπορούσε να γίνει δεκτό, την τιμολόγηση ιατρικών συσκευών οι οποίες όπως είπε είναι πολύ δίκαιες και ισορροπημένες.

Σύμφωνα με τον Ουαντχαουάν, το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών είναι περί τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια και τα οφέλη από την απαλλαγή φόρων είναι γύρω στα 190 εκατομμύρια. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ζήτημα ξανά προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με επιστολή του στο Κογκρέσο ότι προτίθεται να αφαιρέσει την Ινδία, όπως και την Τουρκία από τη λίστα των χωρών του προγράμματος GSP που προβλέπει προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

Αναφέρει κατέληξε σε αυτή την απόφαση επειδή το Νέο Δελχί δεν μπόρεσε να διασφαλίσει στην Ουάσιγκτον μια δίκαιη πρόσβαση στην ινδική αγορά. Η κίνηση αυτή του Τραμπ έρχεται σε μια περίοδο που η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε μια προσωρινή εκεχειρία στον εμπορικό της πόλεμο με την Κίνα αναφορικά με τους δασμούς.

Σχετικά:

Εκτός αφορολόγητου καθεστώτος θέτει ο Τραμπ Ινδία και Τουρκία
Tags:
εμπόριο, εξαγωγές, Αφορολόγητο όριο, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK