Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Ο Πομπέο συζητά για τη Συρία με εκπροσώπους της Βρετανίας και της Γαλλίας

© AFP 2019 / Jim Watson
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η εξασφάλιση της προόδου του συνασπισμού στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στη Συρία και το Ιράκ, στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις συνομιλίες την Τρίτη με τους Γάλλους και Βρετανούς ομολόγους του εξέτασε την πρόοδο του διεθνούς συνασπισμού στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρόμπερτ Παλλαντίνο σε μία συνέντευξη τύπου.

«Σήμερα… Ο Πομπέο και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λε Ντριάν συζήτησαν τις παγκόσμιες προσπάθειες στον αγώνα για την ήττα του ISIS, ειδικά στο Ιράκ και τη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Πομπέο μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, για την εξασφάλιση της προόδου του συνασπισμού στη Συρία. Η συζήτησή τους περιελάμβανε επίσης διάφορα άλλα βασικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση του Ιράν και η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος αποτελείται από περισσότερες από 70 χώρες, διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία και το Ιράκ. Οι επιχειρήσεις του συνασπισμού στη Συρία δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τη συριακή κυβέρνηση ή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Tags:
Μάικ Πομπέο, Συρία, Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK