10:30 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στη Ντόχα του Κατάρ, μεταξύ του Ειδικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ Ζαλμάι Χαλιτζάντ και των Ταλιμπάν.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Ζαλμάι Χαλιτζάντ και διαπραγματευτές των Ταλιμπάν σημειώνουν πρόοδο στις συνεχιζόμενες συνομιλίες στη Ντόχα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρόμπερτ Παλαντίνο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν, ο οποίος ξεκίνησε στη Ντόχα στις 25 Φεβρουαρίου, επικεντρώνεται στη διαμόρφωση των λεπτομερειών μιας συμφωνίας που αμφότερες οι πλευρές υποστήριξαν ότι έφτασαν τον Ιανουάριο.

«Αυτές οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος Χαλιτζάντ συμμετέχει καθημερινά σε αυτό το θέμα και σημειώνεται πρόοδος», δήλωσε ο Παλαντίνο την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το ταξίδι του Khalilzad αναβάλεται λόγω της φύσης της διπλωματίας και χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Ο Παλαντίνο αρνήθηκε να επεκταθεί στις παρατηρήσεις που έκανε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναφέρθηκε στους εκπροσώπους των Ταλιμπάν που συμμετέχουν επί του παρόντος στις συνομιλίες στη Ντόχα ως τρομοκράτες.

«Τα λόγια του υπουργού μιλούν από μόνα τους, και δεν πρόκειται να πάω παραπέρα πάνω σε αυτό, θα έλεγα ότι είμαστε πολύ επικεντρωμένοι σε καλύτερα αποτελέσματα σε αυτό που συμβαίνει σε αυτό το μέρος του κόσμου», είπε ο Παλαντίνο.

Μετά τις τρεις πρώτες ημέρες των πρόσφατων συναντήσεων, ο Χαλιτζάντ χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως «παραγωγικές». Ο προηγούμενος γύρος των συνομιλιών ΗΠΑ-Ταλιμπάν τον Ιανουάριο κατέληξε σε ένα πλαίσιο για μια μελλοντική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία το ριζοσπαστικό κίνημα είναι έτοιμο να εγγυηθεί ότι δεν θα φιλοξενήσει τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, με αντάλλαγμα τον τερματισμό της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα.

Tags:
Ταλιμπάν, Ρόμπερτ Παλαντίνο, Μάικ Πομπέο, Αφγανιστάν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK