01:15 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέο δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πίεσε τον πρώην επιτελάρχη του να δώσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες στην κόρη του.

Για παρέμβαση του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να δοθεί πέρσι διαβάθμιση ασφαλείας στην κόρη του και ανώτερη σύμβουλο, Ιβάνκα Τραμπ κάνει λόγο το CNN, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Οι πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο Τραμπ άσκησε πιέσεις στον πρώην επιτελάρχη του Τζον Κέλι και στον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντόναλντ ΜακΓκάν προκειμένου να χορηγήσουν στην Ιβάνκα διαβάθμιση ασφαλείας, μια κίνηση που —όπως είπαν, θορύβησε τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα λέγοντας ότι «δεν γίνετε να απαντάμε σε κάθε ανώνυμη πηγή».

Την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times έγραψαν ότι το 2018 ο Τραμπ διέταξε τον μετέπειτα επιτελάρχη του Τζον Κέλι, να χορηγήσει διαβάθμιση ασφαλείας στον γαμπρό του, και ανώτερο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρά τις αντιρρήσεις και της ανησυχίες που εκφράστηκαν.

Μιλώντας τον περασμένο Ιανουάριο στους New York Times, ο Τραμπ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή ή διευκόλυνση προς τον Κούσνερ προκειμένου να λάβει διαβάθμιση ασφαλείας.

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και η κόρη του, Ιβάνκα στο ABC News τον περασμένο Φεβρουάριο.

Προηγήθηκε δημοσίευμα του NBC, σύμφωνα με το οποίο ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι οι ειδικοί ασφαλείας είχαν απορρίψει το αίτημα Κούσνερ να του δοθεί πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, μετά από έλεγχο στο παρελθόν του, το οποίο προξένησε ανησυχίες για ενδεχόμενη επιρροή ξένων δυνάμεων στον Κούσνερ, αλλά οι ανησυχίες αυτές απορρίφθηκαν από τον προϊστάμενό τους.

Σχετικά:

Σχεδόν το 60% των Αμερικανών ψηφοφόρων δεν επιθυμεί την αποπομπή του Τραμπ
Ο Τραμπ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας
Τραμπ για νέα έρευνα: Το έγκλημα είναι ότι οι Δημοκρατικοί παρακωλύουν τη Δικαιοσύνη
Η αντίδραση της Ινδίας για την απόφαση Τραμπ να εξαιρεθεί από το αφορολόγητο καθεστώς
Tags:
Λευκός Οίκος, Τζον Κέλι, Ιβάνκα Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK