23:15 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι η φρεγάτα «ναύαρχος Γκορσκόφ», εξοπλισμένη με πυραύλους Καλίμπρ, εισήλθε στη Μάγχη κατά την πρώτη τέτοιου είδους αποστολή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Ένα πολεμικό πλοίο του βασιλικού ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε τη ρωσική φρεγάτα «ναύαρχος Γκορσκόφ», η οποία πραγματοποίησε νωρίτερα αεροπορικές ασκήσεις από τις ακτές της Σκωτίας έως τη Βόρεια Θάλασσα καθώς όδευε προς τον Ατλαντικό.

​Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και σουηδικών αναγνωριστικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκα, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στη Σκωτία.

«Στο εγγύς μέλλον, ένας στόλος πλοίων με επικεφαλής τη φρεγάτα θα πραγματοποιήσει παρατεταμένες αποστολές σε διάφορες περιοχές Ωκεανού. Ο κύριος στόχος είναι να δείξουμε τη ρωσική σημαία και να εξασφαλίσουμε τη ναυτική παρουσία της Ρωσίας σε επιχειρησιακά σημαντικές περιοχές της απομακρυσμένης ωκεάνιας ζώνης», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας.

Η φρεγάτα, εξοπλισμένη με πυραύλους Καλίμπρ μεγάλης εμβέλειας, αναμένεται να γίνει μέρος της επιχειρησιακής δύναμης στη Μεσόγειο τους επόμενους μήνες.

Tags:
φρεγάτα, άσκηση, ναύαρχος Γκορσκόφ, Ρωσία, Βρετανία, Μάγχη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK