05:32 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμηνύει ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εάν εκλεγεί,υποσχέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Όλοι θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με την Τουρκία και να εργάζεται στενά μαζί της, αλλά εάν γίνω πρόεδρος της Κομισιόν, θα πω στις Αρχές στις Βρυξέλλες να σταματήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στην ΕΕ. Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. Να το καταστήσουμε σαφές», σημείωσε ο ίδιος. 

Αντίστοιχες απόψεις είχαν, εν τω μεταξύ, εκφραστεί και κατά το παρελθόν από μέρους του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια συνομιλιών του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γαι το θέμα το 2018. Ο Γάλλος πρόεδρος ελιχε δηλώσει ότι οι σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την ΕΕ για την ένταξή της από το 2005. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να επανεκκινήσει τον διάλογο, στο πλαίσιο της συμφωνίας που προέβλεπε ότι η Τουρκία θα παίρνει πίσω τους μετανάστες.  

Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK