05:52 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι έρευνες για τα περιστατικά βίας στις διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία έχουν ήδη ξεκινήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμίν Γκριβό, απαντώντας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που ζήτησε να διερευνηθεί εάν έγινε χρήση αστυνομικής βίας στις πορείες.

Απάντηση στο αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δίνει η γαλλική κυβέρνηση αναφορικά με τις καταγγελίες για αστυνομική βία στις πορείες των κίτρινων γιλέκων.

«Ήμασταν πάντα εξαιρετικά σαφείς σχετικά με αυτό… Κάθε φορά που ήταν απαραίτητο, ξεκίνησαν έρευνες… Είναι όμως περίεργο να βρεθούμε στη λίστα που βρίσκεται η Βενεζουέλα και Αϊτή, όπου σημειώθηκαν θάνατοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμίν Γκριβό.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ανοικτές συζητήσεις που δρομολόγησε η γαλλική κυβέρνηση ως αποτέλεσμα των διαμαρτυριών ήταν σύμφωνες με το αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας για διάλογο.

Αυτό έρχεται μετά τη δήλωση της Μισέλ Μπασελέ, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας, ότι τα Ηνωμένα Έθνη ενθαρρύνουν τη γαλλική κυβέρνηση να συνεχίσει το διάλογο με τους διαδηλωτές και να ξεκινήσει διεξοδικότερη έρευνα για περιπτώσεις ακραίας χρήσης βίας από την αστυνομία.

Tags:
βία, κίτρινα γιλέκα, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Βενεζουέλα, Παρίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK