13:42 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν διεθνή οικονομικά ιδρύματα για πιθανές κυρώσεις αν εμπλακούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή που θα ωφελούσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο αμερικανός εθνικός σύμβουλος ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

«Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν στα ξένα οικονομικά ιδρύματα ότι θα βρεθούν αντιμέτωπα με κυρώσεις για διευκόλυνση παράνομων συναλλαγών που είναι προς όφελος του Νικολάς Μαδούρο και το διεφθαρμένο δίκτυό του. Δεν θα επιτρέψουμε στον Μαδούρο να κλέψει τον πλούτο του λαού της Βενεζουέλας» δήλωσε ο Μπόλτον.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Άμπραμς δήλωσε την Τρίτη ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει την επιβολή κυρώσεων σε φορείς τρίτων χωρών σε απάντηση για την κρίση στη Βενεζουέλα.

Αργότερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς μιλώντας στη συνάντηση της νομοθετικής συνόδου του συνασπισμού λατινικών χωρών ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα αφαιρέσει από περίπου 77 πολίτες της Βενεζουέλας τις βίζες τους. Ανάμεσα στους 77 βρίσκονται αρκετοί αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους.

Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο που αυτοανακηρύχθηκε «προσωρινός πρόεδρος» της χώρας.

Ο νόμιμος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε τον Γκουάιδο μαριονέτα των ΗΠΑ και την κίνησή του προσπάθεια για την οργάνωση πραξικοπήματος ενορχηστρωμένη από την Ουάσιγκτον.

Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, το Μεξικό, η Τουρκία και αριθμός άλλων χωρών στηρίζουν την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
κυρώσεις, Χουάν Γκουάιδο, Τζον Μπόλτον, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK