02:25 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να αυξάνεται και εξακολουθεί να είναι ασαφής ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι κολλήσαν την ασθένεια.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), προειδοποιούν πως ο ιός του Έμπολα στο Κονγκό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ασαφή αριθμό θυμάτων.

«Τα σημάδια δείχνουν ότι ο Έμπολα δεν βρίσκεται υπό έλεγχο καθώς μέσα σε επτά μήνες οι δείκτες δεν είναι φυσιολογικοί. Περισσότεροι από το 40% των θανάτων συμβαίνουν τώρα μέσα στην κοινότητα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν τους έχουμε εντοπίσει…», αναφέρει η οργάνωση.

Προσθέτει ακόμη ότι για ένα σημαντικό ποσοστό των νοσούντων δεν έχει γίνει γνωστό από που κόλλησαν την ασθένεια.

Ο πρόεδρος της ΜΚΟ τόνισε ότι οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο ξέσπασμα του Έμπολα στην ιστορία της χώρας, καθώς «907 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από την Έμπολα και 569 από αυτούς έχουν πεθάνει».

Η μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα μέχρι στιγμής κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους στα κράτη της Δυτικής Αφρικής της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρρα Λεόνε μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2013 και του Απριλίου του 2016.

 

Σχετικά:

Ύποπτο περιστατικό Έμπολα σε νοσοκομείο στη Σουηδία
Νέο εμβόλιο κατά του Έμπολα δημιούργησε η Ρωσία
ΠΟΥ: Μπορεί να μην υπάρχει εμβόλιο για το νέο κρούσμα του Έμπολα
Tags:
ασθένεια, θάνατοι, Έμπολα, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK