ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στον απόηχο της ανεπιτυχούς διάσκεψης κορυφής μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, η αντιπαράθεση των δύο χωρών συνεχίζεται, αυτή τη φορά με αφορμή τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας στο σταθμό εκτόξευσης δορυφόρων Σοχάε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με τις δραστηριότητες στο σταθμό εκτόξευσης δορυφόρων Σοχάε της Βόρειας Κορέας στο Τόντσανγκ-ρι, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους.

«Είμαστε εξοικειωμένοι και γνωρίζουμε καλά τι περιγράφουμε και προφανώς παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στις ευαίσθητες περιοχές της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο αξιωματούχος την Πέμπτη. «Μένει να δούμε τι ακριβώς είναι ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας… Απλά δεν έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα για το τι συμβαίνει στην τοποθεσία».

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη δεν απέφερε αποτέλεσματα, καθώς όπως είπε ο Τραμπ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις συνομιλίες, καθώς ο Κιμ ζήτησε την άρση όλων των κυρώσεων σε αντάλλαγμα με την πλήρη αποπυρηνικοποίηση.

Εντούτοις, ο ίδιος έκανε λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες, αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

 

Tags:
διάσκεψη κορυφής, Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK