13:45 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέα ερωτηματικά για το τι σημαίνει η Συμφωνία των Πρεσπών για το brand «Μακεδονία» προκαλεί η συμμετοχή οργάνωσης των Σκοπίων - που όπως υποστηρίζει έχει «παράδοση 2.000 χρόνων στο κρασί» - σε έκθεση στη Γερμανία. Ο λόγος για την «Association Wines of Macedonia».

Μετά το περιστατικό στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, όπου η Βόρεια Μακεδονία έδωσε το «παρών» χρησιμοποιώντας σκέτο το «Μακεδονία» («τεχνικλό λάθος», όπως το χαρακτήρισε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας που στη συνέχεια διορθώθηκε), νέα ερωτηματικά δημιουργεί η συμμετοχή των Σκοπίων σε διεθνή έκθεση για κρασιά και αλκοολούχα ποτά που θα πραγματοποιηθεί, αυτόν τον μήνα στο Ντίσελντορφ, με την οργάνωση «Association Wines of Macedonia».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατέβηκαν οι πινακίδες «Μακεδονία» από την τουριστική έκθεση του Βερολίνου (Φωτογραφία)

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την έκθεση ProWein που θα λάβει χώρα στο διάστημα 17-19 Μαρτίου στη Γερμανία και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της, μεταξύ των εκθετών είναι η εν λόγω οργάνωση των Σκοπίων. Εν τω μεταξύ, στον προσωπικό της ιστότοπο, η οργάνωση κάνει λόγο για «παράδοση 2.000 ετών στην παρασκευή κρασιού». 

Αυτό, εν μέσω των ανησυχιών που εκφράζονται από μέρους του εμπορικού κόσμου σχετικά με το brand «Μακεδονία» και το κατά πόσο κινδυνεύει η ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων μετά από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σημειωτέον πως το κρασί συνιστά ένα από τα προϊόντα που, όπως έχουν προειδοποιήσει οι έμποροι, θα μπορούσαν να «απειλούνται» από τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από το τσίπουρο μέχρι τα μάρμαρα: Τα προϊόντα της Μακεδονίας που «απειλούνται»

Στο θέμα αναφέρθηκε, ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Κώστας Συμεωνίδης, με ανάρτησή του στο Twitter, όπου έλεγε: «Δεν ξέρω πού πήγε το Macedonia Timeless και εάν αφαιρέθηκε όντως μετά από παρέμβαση της Πρεσβείας μας. Ξέρω όμως ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθούν πολύ σκληρές μάχες. Στην επικείμενη Prowein συμμετέχει ο Association Wines of Macedonia με ''παράδοση 2.000 χρόνων στο κρασί''».

Tags:
κρασί, συμφωνία των Πρεσπών, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK