ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Ραλφ Μπρινκχάους, ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ (CDU), βρέθηκε απέναντι σε σωρεία αντιδράσεων αυτή την εβδομάδα, όταν απάντησε σε μια λεπτή ερώτηση για την προοπτική της Γερμανίας.

Απέναντι σε «διασταυρούμενα πυρά» βρέθηκε ο Ραλφ Μπρινκχάους,, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ (CDU), όταν απάντησε θετικά σχετικά με την προοπτική της Γερμανίας να έχει στο τιμόνι της έναν μουσουλμάνο καγκελάριο, σε μια δεκαετία από τώρα.

Μιλώντας σε γερμανικό ευαγγελικό χριστιανικό πρακτορείο ειδήσεων, τον Φεβρουάριο, ο Μπρινκχάους δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα αναφορικά με έναν μουσουλμάνο να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Γερμανίας. 

«Γιατί όχι, αν είναι καλός πολιτικός και αντιπροσωπεύει τις αξίες μας και τις πολιτικές μας απόψεις; είπε ο βουλευτής. «Το CDU δεν είναι θρησκευτική κοινότητα, αυτό μας διακρίνει από την Καθολική Εκκλησία», πρόσθεσε. 

Ο Μπρινκχάους, υπογράμμισε ότι με την πτώση της θρησκευτικότητας μεταξύ των ψηφοφόρων του CDU, ανοίγονται ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους μη χριστιανούς.

«Συνεπώς, οι μουσουλμάνοι που μοιράζονται τις αξίες μας — ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προσωπική ευθύνη, αλληλεγγύη και την τήρηση των νόμων είναι ευπρόσδεκτοι να ενταχθούν στο CDU», ανέφερε. 

Ενώ αρχικά τα ΜΜΕ δεν το πρόσεξαν, η Bild, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, το εκτόξευσε στην κορυφή της ατζέντας με τον τίτλο «ο Μπρινκχάους μπορεί να φανταστεί τον μουσουλμάνο ως καγκελάριο του CDU».

Το ρεπορταζ ώθησε πολλά μέλη του CDU να επιτεθούν στον Μπρινκχάους. 

Η Ελίζαμπεθ Μότσμαν, βουλευτής του CDU και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του κόμματος, αμφισβήτησε τις σκέψεις του Μπκρινκχάους, σχετικά με τη συμβατότητα των ισλαμικών αξιών με αναφορικά με αυτές του CDU.

«Οι αξίες του Ισλάμ είναι πολύ διαφορετικές από τις αξίες μας — για παράδειγμα, όταν πρόκειται για θέματα ίσων δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συζήτηση των μουσουλμάνων καγκελαρίων ήταν «ανησυχητικές» για τους ψηφοφόρους.

Ο Εμπερχαρντ Τζίντζερ, ένας άλλος βουλευτής του CDU, διαφώνησε επίσης με τον Μπρινκχάους λέγοντας στην Bild ότι οι ισλαμικές αξίες, συμπεριλαμβανομένου του νόμου της Σαρία, της πολυγαμίας, της στάσης απέναντι στους ομοφυλόφιλους και της «θέσης των γυναικών» στην κοινωνία ήταν ασυμβίβαστες με αυτές του κόμματος.

Ωστόσο, μερικοί πολιτικοί του CDU υπερασπίστηκαν τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας τους.

Αναμεσά τους, ο Σέραπ Γκούλερ, ένας μουσουλμάνος βουλευτής του CDU από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η Κάριν Πράιεν, υπουργός Παιδείας του CDU στο κρατίδιο Schleswig-Holstein, τον υποστήριξε ομοίως, σημειώνοντας ότι «φυσικά, ένας Μουσουλμάνος χριστιανοδημοκράτης, ένας Ινδουιστής ή ένας άθεος θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για καγκελάριος».

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), το οποίο εργάζεται μαζί με το CDU σε  κυβέρνηση συνασπισμού, απέρριψε εντελώς το σκάνδαλο, με τον αναπληρωτή επικεφαλής του SPD Ραλφ Στέγκνερ να επισημαίνει ότι «όλες αυτές οι συζητήσεις ταυτότητας διεξάγονται μόνο μέσα στο CDU» και «τίποτα δεν έχει να κάνει με τα πραγματικά προβλήματα της Γερμανίας».

Tags:
εκλογές, μουσουλμάνοι, μουσουλμάνος, καγκελάριος, CDU, Ραλφ Μπρινκχάους, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK