12:32 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (298)
0 10
Βρείτε μας

Στην παράταση της προθεσμίας που έχει δοθεί σε επενδυτές για να σταματήσουν τις επιχειρηματικές συμφωνίες με την πετρελαϊκή PDVSA της Βενεζουέλας προχώρησαν οι ΗΠΑ.

Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου στην προθεσμία που έχει δοθεί σε επενδυτές να κόψουν τους δεσμούς τους με την πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας, έδωσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Ο OFAC παρατείνει την ημερομηνία λήξης των διατάξεων σχετικών με τον σταδιακό περιορισμό ορισμένων χρηματοοικονομικών συμβάσεων ή άλλων συμφωνιών που εμπλέκονται ή συνδέονται με ομόλογα που έχουν καταχωρηθεί στο Παράρτημα της Γενικής Άδειας 3D ή με ορισμένους τίτλους της Petroleos de Venezuela SA», αναφέρει το σημείωμα.

Προστίθεται ότι «η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση» ισχύει μέχρι τις 10 Μαΐου.

Οι διατάξεις επιτρέπουν περιορισμένες συναλλαγές με την PDVSA πριν την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας. Εταιρείες που συνεχίζουν να συνεργάζονται επιχειρηματικά με την PDVSA μετά την προθεσμία κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με αμερικανικές κυρώσεις. Η προηγούμενη προθεσμία ήταν μέχρι τις 11 Μαρτίου 2019.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πολυάριθμες κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας. Τον Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον «πάγωσε» περιουσιακά στοιχεία αξίας 7 δισ. δολαρίων της PDVSA.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι οι περιορισμοί ισοδυναμούν με παράνομη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούχιν, είχε τονίσει ότι με το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων της PDVSA, οι ΗΠΑ διατηρούν την περιουσία της εταιρείας προς το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας και ταυτόχρονα προστατεύουν τη δική τους αγορά.

Η Βενεζουέλα επέκρινε την κίνηση ως παράνομη και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (298)
Tags:
κυρώσεις, Πετρέλαιο, PDVSA, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK