10:12 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
0 10
Βρείτε μας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο στρατός της Ινδίας κατηγορώντας το Πακιστάν ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε σημεία κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, του de facto συνόρου μεταξύ των δύο χωρών.

Ο στρατός της Ινδίας κατηγόρησε πακιστανικές δυνάμεις για παραβίαση της εύθραυστης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, κατά μήκος πολλών σημείων στα σύνορα της Γραμμής Ελέγχου μεταξύ των δύο χωρών στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ.

«Παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός από το Πακιστάν κατά μήκος του LoC σε θέσεις σε Σαπούρ και Κερνί στην Πουντς σήμερα. Από τις 18:00 (ώρα Ινδίας) και έπειτα, το Πακιστάν ξεκίνησε μη προκληθείσα παραβίαση του πυρός με βομβαρδισμό από πυροβολικό και μικρές ριπές όπλων», δήλωσε ο στρατός, σε ανακοίνωσή του, την Παρασκευή.

Αστυνομικός αξιωματούχος στην πόλη Πουντς δήλωσε ότι Ινδός επίλεκτος αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Η ένταση έχει οξυνθεί κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, του de facto συνόρου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στο Κασμίρ, μετά την ινδική αεροπορική επιδρομή με στόχο βάση τρομοκρατικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για πολύνεκρη επίθεση κατά Ινδών στρατιωτών.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
Tags:
κατάπαυση πυρός, σύνορα, πυροβολισμοί, στρατός, Πακιστάν, Ινδία, Κασμίρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK