13:33 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας μέχρι το 2021 είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς χρειάζονται διεθνείς εγγυήσεις για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, ανέφερε Ρώσος βουλευτής στο Sputnik την Παρασκευή.

Αδύνατη η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας μέχρι το 2021, ανέφερε ο Ολέγκ Μορόζοφ, μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Άνω Βουλής, στο Sputnik την Παρασκευή. 

Χρειάζονται διεθνείς εγγυήσεις για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, επισήμανε.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, τα ΜΜΕ ανέφεραν επικαλούμενα ανώτερο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να αποπυρηνικοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που λήγει το 2021.

«Όλα εξαρτώνται από τις εγγυήσεις που θα δοθούν στη Βόρεια Κορέα. Και αυτές των ΗΠΑ δεν θα είναι αρκετές.

Απαιτούνται διεθνείς εγγυήσεις και μόνο αυτό μπορεί να διασφαλίσει την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην ταχεία επίλυση του προβλήματος και την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας», ανέφερε ο Μορόζοφ.

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ την περασμένη εβδομάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα σχεδιάζει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Tags:
αποπυρηνικοποίηση, Ολέγκ Μορόζοφ, Ντόναλντ Τραμπ, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK