02:42 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις 23 Φεβρουαρίου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα επιχείρησε να φέρει την χορηγούμενη από τις ΗΠΑ βοήθεια μέσα στη χώρα από τα σύνορα με Κολομβία και Βραζιλία, χώρες που στηρίζουν τον Χουάν Γκουάιδο.

Οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη προκειμένου να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Βενεζουέλας Έλιοτ Άμπραμς.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να μοιράσει βοήθεια και η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει δηλώσει το ίδιο» ανέφερε ο Άμπραμς. «Συμφωνούμε με αυτή την άποψη και δεν θα εμπλακούμε σε καμία ενέργεια που μπορεί να αντιτίθεται σε αυτή την άποψη».

Στις 23 Φεβρουαρίου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα επιχείρησε να φέρει την χορηγούμενη από τις ΗΠΑ βοήθεια μέσα στη χώρα από τα σύνορα με Κολομβία και Βραζιλία, χώρες που στηρίζουν τον Χουάν Γκουάιδο. Η αποτυχημένη προσπάθεια προκάλεσε συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών της Βενεζουέλας που εμπόδιζαν την είσοδο των φορτηγών από τα σύνορα χωρίς άδεια και των διαδηλωτών που ήταν υπέρ της βοήθειας.

Ο πρόεδρος Μαδούρο απέρριψε την μη εγκεκριμένη βοήθεια ως μέρος της προσπάθειας της Ουάσιγκτον να παρέμβει στη Βενεζουέλα και να τον ανατρέψει από την εξουσία.

Δύο ημέρες μετά το Lima Group κατηγόρησε την κυβέρνηση Μαδούρο για την άρνηση πρόσβαση στην χορηγούμενη από τις ΗΠΑ διεθνή βοήθεια.

 

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, Έλιοτ Άμπραμς, Χουάν Γκουαϊδό, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK