03:25 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε την ανάγκη για ανοιχτό διάλογο με τη Μόσχα την Παρασκευή και επανέλαβε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν μπορούν να αποτελέσουν αυτοσκοπό.

«Το θέμα είναι ότι οι κυρώσεις δεν μπορούν να είναι τελικοί στόχοι, μπορούν να είναι μόνο τα μέσα.

Η διατήρηση του διαλόγου με τη Ρωσία είναι απαραίτητη και επίσης αναγκαία για εμάς, διότι έχουμε σημαντικές εμπορικές συναλλαγές και, όπως και άλλες χώρες προστατεύουν τα συμφέροντά τους, πρέπει να προστατεύσουμε τα οικονομικά μας συμφέροντά που σχετίζονται με τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε Φεστιβάλ στη Γένοβα. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ιταλία έχει μια «παραδοσιακή» τάση, για διάλογο με τη Ρωσία.

«Με τη Μόσχα αναπτύσσουμε την παραδοσιακή μας διάθεση για διάλογο. Μένουμε πιστοί στις αρχές μας, τις αξίες μας, ακολουθούμε τις στρατηγικές μας, αλλά προσπαθούμε πάντα να έχουμε έναν ανοιχτό διάλογο», πρόσθεσε ο Κόντε.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση, η οποία συγκροτήθηκε στα τέλη Μαΐου από έναν συνασπισμό που περιλαμβάνει το αντι-συστημικό Κίνημα πέντε αστέρων (M5S) και το ευρωσκεπτικό κόμμα Λέγκα, έχει ζητήσει επανειλημμένα την άρση των αντιρωσικών κυρώσεων.

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης επιδεινώθηκαν το 2014 μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και εν μέσω της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα κατά των ρωσικών προσώπων, των επιχειρήσεων και των οικονομικών τομέων.

Η Μόσχα ανταποκρίθηκε επιβάλλοντας περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από τις χώρες που υποστήριζαν τις κυρώσεις.

Tags:
κυρώσεις, Τζιουζέπε Κόντε, Ουκρανία, Μόσχα, Ρωσία, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK