02:11 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέα αίτηση αναμένεται να ζητήσει η Δανία για τον Nord Stream 2, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις για το πρότζεκτ, αλλά και επιπρόσθετες οικονομικές απώλειες για την Gazprom της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Δανίας «Politiken», ο λόγος που βρίσκεται πίσω από μία τέτοια εξέλιξη είναι ότι εξετάζεται μια εντελώς καινούργια διαδρομή, ήτοι στα νερά ανάμεσα στα νερά του νησιού της Δανίας Μπόρνχολμ και στην Πολωνία. 

Μέχρι στιγμής, αυτό θεωρούνταν αδύνατο, εξ αιτίας μιας διαφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στη Δανία και στην Πολωνία. Εντούτοις, οι δύο χώρες μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να επικυρώσουν μια νέα συμφωνία για τα σύνορα, άροντας το συγκεκριμένο εμπόδιο.

Εντούτοις, για τον Nord Stream 2 αυτό θα σήμαινε περαιτέρω καθυστερήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τον έναν χρόνο. ήδη άλλωστε, η στάση της Δανίας απέναντι στο πρότζεκτ έχουν κοστίσει στην Gazprom έως και 113 εκατ. δολ..

Ο Nord Stream 2 αποτελεί μια κοινοπραξία της ρωσικής εταιρείας Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου που θα διέρχονται από τη Ρωσία, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας σε κόμβο προς την βορειοανατολική Γερμανία.

Στόχος της είναι να μεταφέρει ετησίως 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ.

Tags:
Nord Stream 2, Gazprom, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK