17:50 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
110
Βρείτε μας

Την προειδοποίηση ότι η Ουάσινγκτον ξεπερνάει τα όρια, με τις δηλώσεις της γύρω από την αγορά των ρωσικών S-400, απηύθυνε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Οι ΗΠΑ ξεπερνούν τα όρια, όταν προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικά με την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, ο ίδιος δήλωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει με την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, καθώς η Ουάσινγκτον δεν κατάφερε με τους Patriot να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Τουρκίας, εν μέσω της συαριακής κρίσης. 

«Οι εταίροι στο ΝΑΤΟ θα έπρεπε να στηρίξουν την Τουρκία, της οποίας ο εναέριος χώρος έχει καταστεί ευάλωτος», σημείωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή από το να αγοράσει τους S-400.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εναντιωθεί, κατά το παρελθόν, στην αγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος από άλλο μέλος του ΝΑΤΟ.

«Γιατί δέχονται η Ελλάδα να έχει το σύστημα S-300;», ανέφερε, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για δύο μέτρα και σταθμά σε βάρος της Τουρκίας. 

Οι δηλώσεις του Τσελίκ έρχονται μετά από τις προειδοποιήσεις, στις οποίες είχε προβεί ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τσάρλι Σάμερς, σχετικά με την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πεντάγωνο: Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την απόκτηση S-400

«Εάν η τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά στις στρατιωτικές σχέσεις, και τους Patriot και τα F-35. Δεν θα πάρουν F-35, εάν πάρουν τους S-400», είχε επισημάνει. 

Tags:
Patriot, S-400, Ομέρ Τσελίκ, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK