08:58 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ρικ Πέρι, άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, με αφορμή την υλοποίηση του project του «Nord Stream 2».

Για εχθρική συμπεριφορά των ΗΠΑ απέναντι στο project του «Nord Stream 2» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στον απόηχο των νέων αμερικανικών δηλώσεων.

«Η αμερικανική εχθρότητα για ένα αμιγώς οικονομικό project, είναι γνωστή. Δεν αποτελεί είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για προσπάθειες αθέμιτου ανταγωνισμού και — ορισμένες φορές — για ενέργειες, οι οποίες στην πραγματικότητα συγκρίνονται μόνο με εκβιασμούς» έσπευσε να προσθέσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Και συνέχισε: «Θεωρούμε μια τέτοια προσέγγιση ως μη αποδεκτή και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη, σε όρους προμήθειας και ζήτησης».

«Σ' αυτή την περίπτωση, η ανταγωνιστικότητα του project είναι 100% και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να εξετάσει πώς θα πείσει τους Ευρωπαίους πελάτες να αγοράσουν αέριο κατά δεκάδες φορές ακριβότερο σε σχέση με το ρωσικό» κατέληξε, κάνοντας ευθεία αναφορά στο αμερικανικό LNG.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ρικ Πέρι, τάχθηκε εκ νέου εναντίον του «Nord Stream 2» και υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

Σχετικά:

Τυχόν κυρώσεις των ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν το Nord Stream 2
WSJ: Η Ουάσινγκτον προετοιμάζει κυρώσεις για τον Nord Stream 2
Πιθανές νέες καθυστερήσεις για τον Nord Stream 2 λόγω Δανίας
Gazprom: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του 1/3 του Nord Stream 2
Δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη από τον Nord Stream 2
Tags:
ενέργεια, αγωγός φυσικού αερίου, Nord Stream 2, Ντμίτρι Πεσκόφ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK