00:25 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)
0 0 0
Βρείτε μας

Ολόκληρη Μοίρα μαχητικών F-16 φέρεται να ανέπτυξε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας που επικαλείται Ινδό αξιωματούχο ασφαλείας.

Τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα καταβάλει διπλωματικές προσπάθειες για να διευκολύνει την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας που ξεκίνησαν στα μέσα Φεβρουαρίου, το Πακιστάν ανέπτυξε ολόκληρη Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16 κατά μήκος των συνόρων με την Ινδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hindustan Times φιλοξενώντας δηλώσεις Ινδού αξιωματούχου ασφαλείας που δεν κατονομάζει.

Οι πακιστανικές αρχές δεν έχουν προβεί ακόμη σε σχολιασμό του δημοσιεύματος.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν έχει ανοίξει τον εναέριο χώρο κατά μήκος των συνόρων με την Ινδία που είχε κλείσει μετά την ινδική αεροπορική επιδρομή, τον Φεβρουάριο, φαίνεται να αποτελεί ένδειξη πως η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν (PAF) βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακό συναγερμό. Εξάλλου, το 10ο Σώμα με έδρα το Ραβαλπίντι μαζί με μια ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων από το Σιαλκότ του στρατού του Πακιστάν, έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου στο Τζαμού και Κασμίρ.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Sputnik ότι ο στρατός του Πακιστάν ξεκίνησε από τις 28 Φεβρουαρίου μετακινήσεις μέρους των στρατευμάτων που ήταν σταθμευμένα στην Μπαλουχιστάν προς τα ινδικά σύνορα.

«Έχουμε επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν που αποκτήθηκαν τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ιορδανία, βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό κατά μήκος του συνόλου των συνόρων Ινδίας — Πακιστάν από το Χαϊντεραμπάντ στη Σινδ μέχρι το Σκαρντού στις Βόρειες Περιοχές. Η ανάπτυξη του στρατού του Πακιστάν που περιλαμβάνει ραντάρ και συστήματα αεράμυνας κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, ενισχύθηκε αμέσως μετά την επίθεση στις 14 Φεβρουαρίου στην Πουλβάμα καθώς ανέμεναν ινδικά αντίποινα παρόμοια με αυτά του χειρουργικού πλήγματος», δήλωσε αξιωματούχος στους Hindustan Times.

Το Πακιστάν έχει αρνηθεί ότι η πολεμική του αεροπορία χρησιμοποίησε μαχητικά F-16 εναντίον της Ινδίας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αερομαχιών.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)
Tags:
σύνορα, μαχητικά αεροσκάφη, F-16, Κασμίρ, Ινδία, Πακιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK