23:33 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται πως δεν τα λυπάται τα χρήματα όταν έχει να κάνει με καλό φαγητό, καθώς ξόδεψε 4,6 εκατομμύρια δολάρια σε πολυτελή είδη διατροφής όπως καβούρια και ουρές αστακού τον τελευταίο μήνα του οικονομικού έτους 2018

Το OpenTheBooks ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει τη διαφάνεια στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ αποκάλυψε πως ξοδεύτηκαν περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια (5,1 εκατ ευρώ) τον τελευταίο μήνα του 2018 σε ουρές αστακού και καβούρια.

«Εξετάσαμε το οικονομικό έτος, 22 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν από το Πεντάγωνο μόνο σε ουρές αστακού, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenTheBooks.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δαπάνησαν συνολικά 97 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβάσεις πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 16% από το οικονομικό έτος 2017.

Κατά τις τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους 2018 δε, οι κρατικές υπηρεσίες οργανισμοί αύξησαν τις δαπάνες τους σε 53 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό ολόκληρου του Αυγούστου.

Προφανώς, δεν είναι ένα νέο φαινόμενο: τον τελευταίο μήνα κάθε οικονομικού έτους, οι υπηρεσίες εργάζονται σκληρά για να ξοδέψουν όλα όσα έχουν μείνει στους ετήσιους προϋπολογισμούς τους, και αν δεν το κάνουν, υπάρχει ανησυχία ότι θα τους διατεθούν λιγότερα χρήματα από Κογκρέσο το επόμενο έτος.

Εκτός από ακριβά οστρακοειδή, οι υπηρεσίες ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογουμένων σε ακριβά έπιπλα, εξοπλισμό CrossFit, iPhones και iPads, μουσικό εξοπλισμό, επιτραπέζια σκεύη και αλκοόλ.

Tags:
έξοδα, Προϋπολογισμός, καβούρι, αστακός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK