10:08 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Σε τελική συμφωνία με την Πολωνία για αμερικανική στρατιωτική βάση θα μπορούσαν να καταλήξουν οι ΗΠΑ, εντός ενός έτους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι από το Πεντάγωνο.

Τις λεπτομέρειες για αμερικανική στρατιωτική βάση στην Πολωνία συντάσσουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Πολωνίας που συναντώνται, αυτήν την εβδομάδα, στη Βαρσοβία, όπως είπαν ανώτατοι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο Κογκρέσο, επισημαίνοντας ότι η τελική συμφωνία για την εγκατάσταση θα μπορούσε να είναι έτοιμη μέσα σε έναν χρόνο. 

Εάν οι διαπραγματευτές μπορούν να καταλήξουν στις λεπτομέρειες, «έχουμε ως στόχο πιθανόν τους έξι μήνες με έναν χρόνο», για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε η Κάθριν Γουιλμπάργκερ του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου.

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση που είχε τον Σεπτέμβριο με τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Πολωνία. 

Όπως είχε πει, ακόμη, η Βαρσοβία έχει συμφωνήσει να πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολ. για να καλύψει το κόστος της βάσης. 

Tags:
στρατιωτική βάση, Πεντάγωνο, Αντρέι Ντούντα, Ντόναλντ Τραμπ, Πολωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK