11:04 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την διακοπή της στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ προς τη Σαουδική Αραβία στην σύγκρουση της Υεμένης αποφάσισε σε ψηφοφορία η Γερουσία των ΗΠΑ. Το εν λόγω μέτρο αναμένεται τώρα να περάσει από ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την Τετάρτη για να εγκρίνει ψήφισμα για τον τερματισμό της υποστήριξης των ΗΠΑ για τον πόλεμο που διεξάγεται από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη. Το μέτρο πέρασε με 54 ψήφους υπέρ και 46 κατά.

Το ψήφισμα, το οποίο προωθήθηκε μεταξύ άλλων από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και τον γερουσιαστή Μάικ Λι, επιδιώκει να τερματίσει οποιαδήποτε συμμετοχή των ΗΠΑ στη διαμάχη μεταξύ του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των ανταρτών Χούθι. Οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες στόχευσης για αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα.

Το εν λόγω μέτρο αναμένεται τώρα να περάσει από ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το μέτρο τέθηκε σε ψηφοφορία σύμφωνα με το War Powers Act, το οποίο επιτρέπει την ταχεία κίνηση της σχετικής διαδικασίας μέσω του Κογκρέσου. Αν καταφέρει να περάσει με επιτυχία τόσο στη Γερουσία των ΗΠΑ όσο και την Βουλή, θα ήταν η πρώτη φορά που οι βουλευτές χρησιμοποίησαν ένα ψήφισμα για να σταματήσουν στρατιωτική συμμετοχή των ΗΠΑ σε μια ξένη σύγκρουση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κρις Μέρφι δήλωσε πρόσφατα στο The Hill ότι η ψηφοφορία στο Σώμα θα μπορούσε να είναι «σφιχτή» αλλά ότι θα μπορέσει να πετύχει το απαιτούμενο ποσοστό. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως εάν το μέτρο καταλήξει στο γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ, τότε ο Ντόναλντ Τραμπ, θα ασκήσει βέτο στο ψήφισμα.

Tags:
Βουλή των Αντιπροσώπων, Κογκρέσο, Υεμένη, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK