Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε τις ικανότητες του στα ρωσικά (Φωτογραφίες)

© Sputnik / Vladimir Pesnya
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Τις προσπάθειές του να μάθει τη ρωσική γλώσσα αποκάλυψε δημόσια σε επίσκεψή του σε τουρκικό πανεπιστήμιο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνάντηση με παλαιότερους φοιτητές τουρκικού πανεπιστημίου, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζήτησε τις προσπάθειές του να μάθει ρωσικά, λέγοντας ότι τα γνωρίζει αρκετά καλά για να κάνει αστεία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η αφοσίωσή του στη μάθηση της ρωσικής προέρχεται από την επιθυμία να μην χάσει επαφή με το εκπαιδευτικό περιβάλλον, ακόμα και μετά την αποχώρηση από το πανεπιστήμιο και την είσοδο του στην πολιτική. Ανέφερε επίσης ότι ήλπιζε να ολοκληρώσει μια μέρα το διδακτορικό του.

​«Προσπαθώ να μάθω γλώσσες, καθώς έρχεται η ευκαιρία. Έχω τα ρωσικά μου σε μεσαίο επίπεδο, μπορώ ακόμα να πω αρκετά για να αστειεύομαι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δουλεύω για να βελτιώσω τον εαυτό μου σε άλλους τομείς. Σκοπεύω να πάρω ένα πτυχίο γιατρού μια μέρα, αν έχω την ευκαιρία. Θα ήθελα να έρθω στην AU [Πανεπιστήμιο Akdeniz] ως φοιτητής», ανέφερε ο διπλωμάτης.

​Μετά την ομιλία του, ο Τσαβούσογλου δέχτηκε χειροποίητα πλεκτά πουλόβερ από διάφορους μαθητές. Ο πολιτικός ήταν τόσο εντυπωσιασμένος που δοκίμασε κάποιο από αυτά στη σκηνή, ανακοινώνοντας ότι του ταίριαζε πολύ καλά.

Καθώς η Ουάσινγκτον ασκεί ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις ενάντια στην Τουρκία, η Άγκυρα έρχεται όλο και πιο κοντά στη Μόσχα. Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Πούτιν τον περασμένο Αύγουστο στο Κρεμλίνο, όπου κάλεσε τον Ρώσο ηγέτη στην Άγκυρα εξ ονόματος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Tags:
Πανεπιστήμιο, ρωσικά, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK