14:33 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αμερικανική εταιρεία, σε συνέχεια των αποφάσεων δεκάδων χωρών, αποφάσισε να προχωρήσει στην καθήλωση του συνολικού στόλου των Boeing 737 MAX, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Την αναστολή της λειτουργίας και των 371 αεροσκαφών, τύπου «737 MAX», αποφάσισε η Boeing, ως απόρροια των διεθνών ανησυχιών για την ασφάλεια των επίμαχων αεροπλάνων, μετά τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία σε διάστημα λίγων μηνών.

Σε ανακοίνωσή της, η αμερικανική βιομηχανία γνωστοποίησε την απόφαση προσωρινής αναστολής των πτήσεων του συνολικού στόλου των Boeing 737 MAX.

Είχαν προηγηθεί άλλωστε, αντίστοιχες αποφάσεις από δεκάδες χώρες και αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προχώρησαν στην καθήλωση των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

«Η ασφάλεια είναι βασική αξία της Boeing. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για εμάς. Κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα αίτια των ατυχημάτων, να ενισχύσουμε την ασφάλεια και να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Boeing.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) προχώρησε στην προσωρινή αναστολή των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόφαση την οποία υιοθέτησε και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας.

Οι παραπάνω εξελίξεις έρχονται ως απόρροια της πτώσης ενός Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines, στην Αιθιοπία, με 157 νεκρούς. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε προηγηθεί η συντριβή αντίστοιχου αεροπλάνου της Lion Air, στη Θάλασσα της Ιάβας, οδηγώντας στον θάνατο 189 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η απαγόρευση των πτήσεων των Boeing 737 MAX

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ ανέθεσαν στην Boeing την ενσωμάτωση νέου πυραύλου cruise στα B-52
Τα μαύρα κουτιά των Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines θα εξεταστούν στη Γαλλία
Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ: Ομοιότητες στα δύο δυστυχήματα με Boeing 737 MAX
Ο Τραμπ θα ζητήσει την καθήλωση των Boeing 737 MAX
Και ο Καναδάς κλείνει τον εναέριο χώρο του για τα Boeing 737 Max 8
Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η απαγόρευση των πτήσεων των Boeing 737 MAX
Αναστέλλονται επίσημα και στην Ελλάδα οι πτήσεις των Boeing 737 Max
Tags:
Boeing 737 MAX 8, αεροπορικό δυστύχημα, αεροπλάνο, αεροσκάφη, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Boeing, Ευρώπη, Ελλάδα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK