21:05 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το συγκεκριμένο τμήμα του αγωγού θα υπόκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του Nord Stream 2, μήκους 1.200 χιλιομέτρων, θα παραμείνει εκτός ευρωπαϊκής δικαιοδοσίας.

Η εταιρία Nord Stream 2 AG εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια δεύτερη εταιρία, προκειμένου να κατέχει και να διαχειρίζεται περίπου 50 χιλιόμετρα του αγωγού σε γερμανικό έδαφος, όπως μετέδωσαν οι Financial Times.

Το συγκεκριμένο τμήμα του αγωγού θα υπόκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του Nord Stream 2, μήκους 1.200 χιλιομέτρων, θα παραμείνει εκτός ευρωπαϊκής δικαιοδοσίας, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές.

Η σύσταση μιας χωριστής εταιρίας που θα διαχειρίζεται το γερμανικό τμήμα του αγωγού δεν έχει ακόμη συζητηθεί με τα γερμανικά ρυθμιστικά όργανα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η συγκεκριμένη εταιρική δομή για τον Nord Stream 2, υπονομεύει την απόφαση που έλαβε τον περασμένο μήνα η ΕΕ πως το σύνολο του έργου υπόκειται στην κοινοτική νομοθεσία για την ενέργεια.

Το έργο του Nord Stream 2 γίνεται από κοινοπραξία της Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιριών: τη γαλλική ENGIE, την αυστριακή OMV, τη γερμανοαγγλική Shell και τις γερμανικές Uniper — Wintershall. Θα κατασκευαστεί αγωγός 1.230 χιλιομέτρων μέσω του οποίου θα παραδίδεται ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικά:

Αξιωματούχος Κομισιόν: Η αγορά της ΕΕ θα κρίνει αν ο Nord Stream 2 «αξίζει»
Ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον τερματισμό του «Nord Stream 2»
Κρεμλίνο: Εχθρική η συμπεριφορά των ΗΠΑ για τον «Nord Stream 2»
Τυχόν κυρώσεις των ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν το Nord Stream 2
WSJ: Η Ουάσινγκτον προετοιμάζει κυρώσεις για τον Nord Stream 2
Πιθανές νέες καθυστερήσεις για τον Nord Stream 2 λόγω Δανίας
Gazprom: Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του 1/3 του Nord Stream 2
Έτοιμα πάνω από 800 χλμ του αγωγού Nord Stream 2
Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, Nord Stream 2, Gazprom, ΕΕ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK