05:03 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη σύλληψη συνολικά πέντε ατόμων προχώρησαν οι οικονομικές αρχές της Σερβίας, καθώς κατηγορούνται ότι εξήγαγαν φρούτα από την Ελλάδα τα οποία είχαν «βαφτίσει» σέρβικα.

Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος και η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας συνέλαβαν πέντε άτομα για παραποίηση εγγράφων που συνόδευαν φρούτα από την Ελλάδα, τα οποία στη συνέχεια εξήγαγαν στη Ρωσική Ομοσπονδία κάνοντας χρήση του καθεστώτος αδασμολόγητου εμππρίου, ανέφερε η φορολογική υπηρεσία της Σερβίας.

«Δύο από τους υπόπτους παρέμειναν υπό κράτηση για 48 ώρες υπό την υπόνοια ότι ξέπλεναν χρήμα καθώς και για κατάχρηση του καθεστώτος εργασίας τους, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη ύψους 104,8 εκατομμυρίων δηναρίων (περίπου 888 χιλ. ευρώ)», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ύποπτοι, είναι υπάλληλοι γεωργικής επιχείρησης στην πόλη Αλέξινατς, στη νότια Σερβία και δρούσαν με δύο συναδέλφους τους, έναν από το Βελιγράδι και έναν από το Ντράζεβατς.

Οι ίδιοι έκαναν εισαγωγή φρούτων από την Ελλάδα στο όνομα εταιρείας από το Βελιγράδι.

Τα εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα εφοδιάζονται με πλαστά έγγραφα σέρβικης προέλευσης και στη συνέχεια εξάγονταν στη Ρωσία στο πλαίσιο της συμφωνίας αφορολόγητων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Tags:
εξαγωγές, εισαγωγή, ξέπλυμα, φρούτα, Ελλάδα, Σερβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK