Εκλογικό κέντρο στο Καράκας της Βενεζουέλας

Πομπέο: Έχουν φύγει όλοι οι Αμερικανοί διπλωμάτες από τη Βενεζουέλα

© AP Photo / Ariana Cubillos
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο Μάικ Πομπέο γνωστοποίησε, σήμερα, ότι όλοι οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα, σε συνέχεια της προθεσμίας που είχε δώσει το Καράκας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι όλοι οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα, αναφέροντας ότι θα συνεχίσουν την αποστολή παροχής βοήθειας στη χώρα, από άλλες τοποθεσίες.

«Σήμερα, όλοι οι διπλωμάτες των ΗΠΑ που είχαν απομείνει στη Βενεζουέλα, αποχώρησαν από τη χώρα», ανέφερε ο ίδιος. 

«Οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα συνεχίσουν πλέον την αποστολή από άλλες τοποθεσίες, απ'όπου θα συνεχίσουν να συνδράμουν τη διαχείριση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στους Βενεζουελάνους και να στηρίζουν τους δημοκρατικούς εμπλεκόμενους που αντιστέκονται με θάρρος στην τυραννία», συμπλήρωσε. 

Στις 12 Μαρτίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει παράταση για την παραμονή των Αμερικανών διπλωματών που βρίσκονταν ακόμα στη χώρα.

Ο Πομπέο επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απομακρύνουν του διπλωμάτες λόγω ανησυχιών ασφαλείας. 

Η πολιτική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεκίνησε όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό και η Τουρκία ήταν ανάμεσα στις χώρες που ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας. 

Tags:
διπλωμάτες, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK