08:35 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα οπλισμένα ιρανικά drones ξεκίνησαν από διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο τους τον οποίο και βομβάρδισαν ταυτόχρονα.

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει την Πέμπτη μία μεγάλου μεγέθους στρατιωτική άσκηση που συμπεριλάμβανε δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης.

Η στρατιωτική άσκηση περιλάμβανε ένα στόλο 50 drones, τα οποία σχεδιάστηκαν ως αντίγραφα του RQ-170 Sentinel των ΗΠΑ, ένα από τα οποία βρέθηκε στο Ιράν το 2011, καθώς και μια σειρά άλλων UAV, τα οποία ξεκίνησαν από βάσεις μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το στόχο που βρισκόταν στο νησί Μπάνι Φαρούρ στον Περσικό Κόλπο. Η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση ήταν και η μεγαλύτερη αυτού του είδους μέχρι σήμερα, ανέφερε το IRGC σε δήλωση του.

​Όλα τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση βομβάρδισαν ταυτόχρονα επιτυχώς τον καθορισμένο στόχο, επεσήμαναν οι εκθέσεις των Mehr News.

Η άσκηση έφερε την ονομασία «Beit al-Maqdis» (μια αραβική αναφορά στην Ιερουσαλήμ). Το παρόν έδωσε ο διοικητής του IRGC Χουσείν Σαλάμι και ο Αμίρ Αλί Χατζιζάντε, ο διοικητής της Αεροπορικής Δύναμης του IRGC.

Ο Γκολάμ Αλί Ρασίντ, διοικητής των IRGC, δήλωσε ότι παρά τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι το Ιράν «αποτυγχάνει» 40 χρόνια μετά την Ισλαμική Επανάσταση «σήμερα παρακολουθούμε τις ισχυρότερες στρατιωτικές ασκήσεις των Αεροπορικών Δυνάμεων του IRGC», λέει η έκθεση της Jerusalem Post.

​Η Jerusalem Post, επίσης, σημείωσε ότι η άσκηση αφορούσε drones που έμοιαζαν με τα αμερικανικά Predator MQ-1, προσθέτοντας ότι το Ιράν έχει επίσης αναπτύξει το Shahed 129, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 2012, και το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο του Predator.

Η στρατιωτική άσκηση αυτή έρχεται μετά από τα εξίσου σημαντικά στρατιωτικά γυμνάσια του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα τον Φεβρουάριο, καθώς και μια σειρά δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, λέει η Jerusalem Post. Τον Δεκέμβριο, το IRGC ξεκίνησε επίσης μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με το Mehr News.

Tags:
drones, στρατιωτική άσκηση, Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK