Κυπριακό χαλούμι

To σκληρό Brexit δεν πλήττει το κυπριακό χαλούμι

CC0 / Pixabay
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ήσυχοι θα μπορούν να κοιμούνται οι Βρετανοί φίλοι της κυπριακής κουζίνας αφού το χαλούμι δεν απειλείται ως εισαγόμενο προϊόν από το Brexit, όπως διαβεβαίωσε η Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Ανακοίνωση για την «τύχη» του κυπριακού χαλουμιού αναγκάστηκε να βγάλει η Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, πιθανότατα λόγω ανησυχιών για τη τιμή πώλησης του τυριού μετά το Brexit.

Η Ύπατη Αρμοστεία μέσω Twitter διαβεβαίωσε ότι οι δασμοί που θα επιβάλλονται στο χαλούμι θα είναι μηδενικοί, ακόμη και σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit.

​«Σε απάντηση πολλών ερωτημάτων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι, ακόμη και σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, οι δασμοί εισαγωγής στο χαλούμι από την Κύπρο θα είναι μηδενικοί. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα χαιρετιστεί θερμά από τους Κύπριους εξαγωγείς και τους Βρετανούς καταναλωτές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο.

Παρά τα προβλήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί μετά από ένα άτακτο Brexit, τουλάχιστον δεν θα στερηθούν το χαλούμι.

Tags:
Δασμοί, χαλούμι, Brexit, Μεγάλη Βρετανία, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK