10:29 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O κωδικός του προέδρου του Κοσόβου, Χάσιμ Θάτσι, είναι ο... 123456 ή ο λίγο πιο δύσκολος... QWERTY. Πώς αντέδρασαν οι χρήστες του Twitter σ' αυτή την αποκάλυψη.

Στην… αποκάλυψη του «password» για τον προσωπικό του υπολογιστή, προχώρησε άθελά του ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χάσιμ Θάτσι.

Η «διαρροή» έγινε χάρη σε μία… λήψη για τις ανάγκες τηλεοπτικού γυρίσματος. Το συγκεκριμένο απόσπασμα δημοσιεύτηκε στο Twitter, με αποτέλεσμα οι χρήστες των social media να μαντεύουν τον συνδυασμό των κουμπιών από τις κινήσεις των δαχτύλων του Θάτσι.

​Το επικρατέστερο σενάριο φέρει να χρησιμοποιεί τον κωδικό «123456». Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες από τον κλάδο της διαδικτυακής ασφάλειας, ισχυρίζονται ότι ο κωδικός θα μπορούσε να είναι… λίγο πιο πολύπλοκος: «QWERTY».

​Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο τηλεοπτικό απόσπασμα αφορούσε εκπομπή του σταθμού «Vijesti», η οποία ήταν αφιερωμένη στον πρόεδρο του Κοσόβου.

​Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις στο Twitter ήταν… ευφάνταστες. Χαρακτηριστικά, ένας χρήστης εξέφρασε την ελπίδα το Κοσσυφοπέδιο να μην διαθέτει πυρηνικά όπλα, ενώ ορισμένοι άλλοι παραδέχθηκαν ότι διαθέτουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Πάντως, σε μία πιο ψύχραιμη προσέγγιση, ένας άλλος χρήστης σχολίασε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο συγκεκριμένος υπολογιστής δεν εμπεριέχει κάποια σημαντική πληροφορία.

Σχετικά:

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την εκδίκαση των εγκλημάτων πολέμου στο Κόσοβο
Μίλοραντ Τριφούνοβιτς: Είναι δύσκολο να βρεις Δικαιοσύνη για τους απαχθέντες στο Κόσοβο
Το Κόσοβο λέει «όχι» στην πρόταση της Σερβίας για οριοθέτηση των συνόρων
Tags:
κωδικός, υπολογιστής, Twitter, social media, Χασίμ Θάτσι, Κοσσυφοπέδιο, Κόσοβο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK