Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει θρησκευτικά δικαιώματα στη μουσουλμανική κοινότητα

© Sputnik / Iliya Pitalev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν εφαρμόζονται από την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίθεση κατά της Ελλάδας για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας σε ελληνικό έδαφος εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα, σύμφωνα με το real.gr δήλωσε ότι «η Ελλάδα προς το παρόν δεν ελέγχεται ή επιτηρείται από την ΕΕ. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και την μουσουλμανική κοινότητα. Υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν εφαρμόζονται από την Ελλάδα».

«Οι Τούρκοι στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την τουρκική τους ονομασία παρότι υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς αυτό. Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για αυτό, αλλά το κάνουμε λόγω των δικών μας αξιών» πρόσθεσε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ερώτηση έγινε από ελληνικό Μέσο Ενημέρωσης είπε χαρακτηριστικά «μου είπατε ότι εκπροσωπείτε ελληνικό Μέσο Ενημέρωσης και ελπίζω ότι θα αναδείξετε τις ίδιες ανησυχίες και για την Ελλάδα».

Tags:
δικαιώματα, Μουσουλμάνοι, ελληνοτουρκικά, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK