18:12 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η τελευταία επέκταση των αντι-ρωσικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ, έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2018, όταν 21 μεμονωμένα άτομα και 21 οντότητες προστέθηκαν στη λίστα των κυρώσεων.

Στην επέκταση των αντι-ρωσικών κυρώσεων για το ζήτημα της Ουκρανίας προχώρησε η Ουάσιγκτον, θέτοντας επιπλέον οικονομικούς περιορισμούς σε έξι αξιωματούχους και οκτώ επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό State Department, ο νέος γύρος κυρώσεων επιβλήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά.

Όσον αφορά τους λόγους αυτής της κίνησης, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέπεμψε στο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στα τέλη του 2018 στο Στενό του Κερτς.

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της αμερικανικής απόφασης, η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε, από την πλευρά της, την επιβολή οικονομικών περιοριστικών μέτρων σε 114 Ρώσους αξιωματούχους και 15 ρωσικές οντότητες, ανάμεσα στις οποίες τις Sukhoi, MIG και Tupolev.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη επέκταση των αντι-ρωσικών κυρώσεων, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2018, αφορούσε 21 μεμονωμένα άτομα και 12 οργανισμούς.

Στις 25 Νοεμβρίου, τρία ουκρανικά πλοία εισήλθαν παρανόμως στα ρωσικά θαλάσσια ύδατα στο Στενό του Κερτς, στην είσοδο της Αζοφικής Θάλασσας. Η Μόσχα κατάσχεσε τα συγκεκριμένα πλοία και έθεσε υπό κράτηση το πλήρωμά τους (σ.σ. 24 ναύτες).

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως καταγγείλει τις προσπάθειες του Κιέβου να παρουσιάσει τους κρατούμενους ναύτες ως αιχμάλωτους πολέμου, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες και ότι εις βάρος του έχει ξεκινήσει έρευνα για «παράνομη παραβίαση των συνόρων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει υποστηρίξει ότι το περιστατικό αποτελεί πρόκληση, η οποία προετοιμάστηκε εκ των προτέρων ως πρόσχημα για την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία.

Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του προέδρου Ποροσένκο να «τονώσει» την καταρρέουσα δημοτικότητά του, εν όψει των προεδρικών εκλογών στις 31 Μαρτίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυρώσεις εναντίον οκτώ Ρώσων για το περιστατικό στο Κερτς επέβαλε η ΕΕ

Σχετικά:

Κυρώσεις εναντίον οκτώ Ρώσων για το περιστατικό στο Κερτς επέβαλε η ΕΕ
Ο πρόεδρος της Indian Oil εκφράζει ανησυχία για τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν
Ειδικός απεσταλμένος ΗΠΑ στη Βενεζουέλα: Έρχονται «σημαντικές» κυρώσεις κατά του Καράκας
Τυχόν κυρώσεις των ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν το Nord Stream 2
Ο Πομπέο τονίζει ότι η Rosneft παραβιάζει τις κυρώσεις αγοράζοντας πετρέλαιο της PDVSA
WSJ: Η Ουάσινγκτον προετοιμάζει κυρώσεις για τον Nord Stream 2
Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, σύνορα, κυρώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, State Department, Καναδάς, Κερτς, Ουκρανία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK