Νικολάς Μαδούρο.

Επαφές με τους εμπνευστές του σχεδίου δολοφονίας του Μαδούρο είχαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ

© AFP 2019 / Yuri Cortez
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η απόπειρα δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου του 2018, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Με τους ενορχηστρωτές της περσινής απόπειρας δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο συναντήθηκαν, κατά τη διάρκεια του 2018, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN.

Πρόκειται, μάλιστα, για τρεις διαδοχικές συναντήσεις, οι οποίες όλες έλαβαν χώρα μετά το περιστατικό. Στόχο των επαφών αυτών ήταν η απόσπαση πληροφοριών σχετικά με την επίθεση.

«Ήθελαν να πάρουν πληροφορίες και τότε τους ζητήσαμε ορισμένα πράγματα ως αντάλλαγμα. Αυτοί πήραν τις σημειώσεις και εμείς τους ζητήσαμε αν μπορούν να μας βοηθήσουν. Τότε απλώς πήραν τις σημειώσεις και δεν εμφανίστηκαν ξανά» δήλωσε ένας εκ των ενορχηστρωτών της επίθεσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας.

Η ίδια πηγή, μιλώντας στο CNN, διαβεβαίωσε ότι στη συγκεκριμένη απόπειρα δολοφονίας δεν ενεπλάκη η Κολομβία, παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς του Καράκας. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αντ' αυτού, διοργανώθηκε από μία ομάδα πολιτών της Βενεζουέλας, στην οποία συμμετείχαν και αποστάτες από τον στρατό.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού State Department αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, αρκούμενος να υπογραμμίσει ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει την «ειρηνική μετάβαση» στη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο εκτελέστηκε στις 4 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας, με τη χρήση παγιδευμένων με εκρηκτικά drones.

Ο πρόεδρος Μαδούρο έχει κατηγορήσει την αντιπολίτευση και τη Βενεζουέλα για την ενορχήστρωση της επίθεσης, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι από τους δράστες διαμένουν στις ΗΠΑ. Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η Μπογκοτά έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Σχετικά:

Μαδούρο: Ευχαριστώ όσους καταδίκασαν την απόπειρα δολοφονίας μου
Υπουργός Βενεζουέλας: Για έξι μήνες προετοίμαζαν την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο
Μπόλτον: Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία ανάμιξη στην απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο
Την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο καταδίκασε η Μόσχα
Απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο μέσω drone
Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
απόπειρα δολοφονίας, Νικολάς Μαδούρο, Κολομβία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK