10:10 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο

Πάνω από 10.000 αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη εντός του 2019

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των δια θαλάσσης αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης, με την Ισπανία να παραμένει ο «νούμερο 1» προορισμός.

Σε 10.308 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν αφιχθεί δια θαλάσσης στην Ευρώπη, από τις αρχές του 2019, ενώ την ίδια ώρα, ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους, κατά την προσπάθεια τους να έρθουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αριθμούν σε 234.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ), η Ισπανία είναι ο «νούμερο 1» προορισμός των μεταναστών, με τη χώρα της Ιβηρικής να καταγράφει 5.222 θαλάσσιες αφίξεις. Ακολουθεί η Ελλάδα με 4.483 αφίξεις και η Ιταλία με 335.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ο συνολικός αριθμός των αφίξεων διαμορφώθηκε σε 12.300 άτομα και των νεκρών σε 466 άτομα.

Την ίδια ώρα, έκθεση της Eurostat κατέδειξε ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του 2018, υποχώρησε κατά 11% σε σχέση με το 2017 και άνω του 50% σε σχέση με το 2015.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των αιτούντων άσυλο είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2015, η Ευρώπη βιώνει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση στην πρόσφατη ιστορία της, αντιμετωπίζοντας πλήθος δυσκολιών στην υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωεκλογές 2019: Οικονομία και μετανάστευση μονοπωλούν την ατζέντα

Σχετικά:

Ορκίστηκαν οι μετανάστες ψαράδες που έλαβαν ελληνική ιθαγένεια για τις διασώσεις στο Μάτι
Η Γερμανία χρειάζεται ετησίως 260.000 μετανάστες για να ανταποκριθεί στη ζήτηση εργασίας
Έρευνα του Λιμενικού στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης για βάρκα με μετανάστες
Πρωθυπουργός Νορβηγίας: Οι μετανάστες θα μάθουν τη γλώσσα ή θα χάσουν τα επιδόματα
Tags:
άσυλο, αιτούντες άσυλο, μετανάστευση, μετανάστες, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK