Επεισόδια στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» στις Βρυξέλλες.

Στους δρόμους για 18ο Σαββατοκύριακο τα «κίτρινα γιλέκα»: Ένταση και δακρυγόνα στο Παρίσι

© AP Photo / Virginia Mayo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους στη Γαλλία τα «κίτρινα γιλέκα», καλώντας μάλιστα σε νέες διαδηλώσεις, κλιμακώνοντας την εναντίωσή τους απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης του Μακρόν.

Στους δρόμους βγαίνουν, για 18ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο, οι διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλίας.

Στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν ξεσπάσει, ήδη, επεισόδια, καθώς σύμφωνα με το ανταποκριτή του Sputnik, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σε βάρος των διαδηλωτών.

Θύμα των βίαιων επεισοδίων έπεσε και ανταποκριτής της Ruptly, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι, όπως ανέφερε η αρχισυντάκτρια του Sputnik και RT Μαργκαρίτα Σιμονιάν. 

 

Η αστυνομία, άλλωστε, έχει από πριν λάβει μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια, αφού πολλοί διαδηλωτές ανάβουν φωτιές σε πλαστικούς τενεκέδες και προκαλούν φθορές. 

Το προηγούμενο Σάββατο, εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση κανονιών νερού για να διαλύσουν το πλήθος. 

Το κίνημα ξεκίνησε τις διαδηλώσεις του στα μέσα Νοεμβρίου του 2018, ενάντια στην αύξηση στην τιμή των καυσίμων, αλλά οι διαμαρτυρίες δεν άργησαν να λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις ευρύτερης δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της Γαλλίας, θέτοντας τον Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον μιας σοβαρής πρόκλησης. 

Tags:
κίτρινα γιλέκα, διαδηλώσεις, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK