Διαδηλωτές επιχειρούν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα

Ένταση στην αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα

© REUTERS / Florion Goga
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Η αστυνομία της Αλβανίας έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού κατά των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην αντικυβερνητική διαδήλωση στο κέντρο των Τιράνων. Είχαν επιχειρήσει να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας γύρω από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με την Albanian Daily News.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων. Τρεις αστυνομικοί φέρουν επίσης τραύματα καθώς οι συγκεντρωμένοι πετούσαν αντικείμενα σε βάρος τους.

​Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τιράνων, μπροστά στο κοινοβούλιο και την πρωθυπουργική κατοικία. Οι αρχές της χώρας προηγουμένως προειδοποίησαν ότι η αστυνομία θα έπρεπε να λάβει μέτρα σε περίπτωση που σημειώνονταν βιαιότητες από την πλευρά των διαδηλωτών.

​Τους τελευταίους μήνες το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά απαιτώντας την παραίτησή του και διοργανώνει τακτικά διαμαρτυρίες. Τον Φεβρουάριο μέλη του κόμματος παρέδωσαν τις έδρες τους στη βουλή ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Tags:
δακρυγόνα, διαδηλώσεις, αστυνομία, Έντι Ράμα, Αλβανία, Τίρανα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK