Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν τη Μέι «εκτός κάδρου»: Τι αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται πως θέλουν την Τερέζα Μέι «εκτός κάδρου», καθώς η ίδια δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη στήριξη της βρετανικής βουλής για τη συμφωνία για το Brexit.

«Πόλεμο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν και οι πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα η «Observer». 

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να διώξουν τη Μέι, έπειτα από τις δύο ήττες που έχει υποστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο έχει απορρίψει και τις δύο προτάσεις συμφωνίας για το Brexit.

Οι ίδιοι φέρονται να ανησυχούν ότι η Μέι έχει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει τη συμφωνία του Brexit, όταν την φέρει στο κοινοβούλιο, για τρίτη φορά, την επόμενη εβδομάδα.

Τα έγγραφα που περιγράφουν μια συνάντηση πρεσβευτών της ΕΕ και ανώτατων αξιωματούχων, αποκαλύπτουν τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να διασφαλίσουν ότι ο πιθανός διάδοχος της Μέι δεν θα είναι σε θέση να αναιρέσει αμέσως τη συμφωνία αποχώρησης που συνάφθηκε μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ πέρυσι.

Στα έγγραφα αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, τα λεγόμενα ενός ανώνυμου Ευρωπαίου διπλωμάτη που αναφέρεται στην «ξεκάθαρη» αίσθηση των Βρυξελλών «ότι υπάρχει πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης στη Βρετανίδα πρωθυπουργό για να δρομολογήσει τη συμφωνία». 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε το «ok» στην παράταση της περιόδου διαπραγματεύσεων, ενώ στην προηγούμενη ψηφοφορίας είχε πει «όχι» σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, η νέα απόρριψη της τελευταίας πρότασης της Βρετανίδας πρωθυπουργού για το Brexit, μετά από την ήττα που είχε υποστεί η Τερέζα Μέι, τον Ιανουάριο, οπότε και η Βουλή των Κοινοτήτων είχε καταψηφίσει επίσης το τότε σχέδιο συμφωνίας.

Tags:
Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τερέζα Μέι, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK