07:21 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Περιοδεία στη Βενεζουέλα πραγματοποεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης που έχει αυτοαναγορευτεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουάιδο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει «πυρήνες απελυθέρωσης» για να διώξει τον Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Να βγουν στους δρόμους κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης που έχει αυτοαναγορευτεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουάιδο

Ο ίδιος, από χθες, πραγματοποιεί περιοδεία στη Βενεζουέλα υπό τη συνοδεία βουλευτών της αντιπολίτευσης.

«Ό,τι και εάν συμβεί, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, κινητοποιημένοι στους δρόμους», είπε.

Σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter, η λεγόμενη «Επιχείρηση Απελευθέρωση» αποτελείται από τρία στάδια: Να δημιουργηθούν επιτροπές «απελευθέρωσης και βοήθειας» σε όλους τους δρόμους της Βενεζουέλας, να σημιουργηθούν επιτροπές «εργασίας» στον δημόσιο και ιδωτικό τομέα και να ξεκινήσει η προετοιμασία των «συνταγματικών δυνάμεων» μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα ξεκίνησε όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό και η Τουρκία ήταν ανάμεσα στις χώρες που ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας. 

Tags:
Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK