09:17 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ινδία και το Πακιστάν είχαν ανταλλάξει απειλές για την εκτόξευση πυραύλων και η παρέμβαση των ΗΠΑ ήταν εκείνη που απέτρεψε μια σοβαρότερη διένεξη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Απειλές για εκτοξεύσεις πυραύλων είχαν ανταλλάξει η Ινδία και το Πακιστάν, τον Φεβρουάριο εν μέσω της έντασης ανάμεσα στις σχέσεις των δύο χωρών, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αναφέρει ότι ο κίνδυνος μεγαλύτερης διένεξης αντιμετωπίστηκε χάρη στην παρέμβαση των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο που επικαλείται πηγές από το Νέο Δελχί, το Ισλαμαμπάντ και την Ουάσινγκτον, η απειλή προέκυψε μετά την κατάρρευση ενός ινδικού αεροπλάνου από το Πακιστάν και τη σύλληψη του πιλότου του μετά από αερομαχίες μεταξύ πακιστανικών και ινδικών αεροπλάνων πάνω από το Κασμίρ.

Οι πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι υπήρξε συγκεκριμένη απειλή της Ινδίας να χρησιμοποιήσει έξι πυραύλους σε σχτόχους στο Πακιστάν. Το Πακιστά, από την πλευρά του, φέρεται να προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από την Ινδία με «πολλές περισσότερες δικές της εκτοξεύσεις».

«Είπαμε ότι εάν εκτοξεύσετε έναν πύραυλο, θα εκτοξεύουμε τρεις. Σε ό,τι κάνει η Ινδία, θα απαντήσουμε κάνοντας το ίδιο τρεις φορές», είπε σύμφωνα με πηγή ένας υπουργός από το Πακιστάν. 

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν επιδεινώθηκαν μετά τη μη εξουσιοδοτημένη αεροπορική επιδρομή της Ινδίας σε στρατόπεδα που ισχυρίζεται ότι είναι «οχυρά» της τρομοκρατικής ομάδας «Jaish-e-Mohammad» του Πακιστάν και που όπως λέει το Νέο Δελχί, το Ισλαμαμπάντ διστάζει να καταστρέψει. 

Σχετικά:

Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών
Tags:
πύραυλοι, επίθεση, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK