Γυναίκα σε συγκέντρωση στήριξης του Μαδούρο στο Καράκας της Βενεζουέλας

Ριάμπκοφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Βενεζουέλα παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

© Sputnik / Carlos Aerera
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα έχει διαβουλεύσεις με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Άμπραμς στη Ρώμη στις 19 Μαρτίου.

Η Ρωσία θα επαναλάβει τη θέση της σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, επεσήμανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ επιβεβαιώνοντας ότι θα έχει συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Άμπραμς, στις 19 Μαρτίου στη Ρώμη.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διευρύνει τη συνεργασία της με τη Βενεζουέλα σε θέματα Ενέργειας και Άμυνας παρά τις αμερικανικές πιέσεις. 

Χθες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα θα συζητήσει την κατάσταση στη Βενεζουέλα με τον Σεργκέι Ριάμπκοφ στη Ρώμη στις 18-19 Μαρτίου.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα ξεκίνησε όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Την ίδια ώρα, η Ρωσία ήταν ανάμεσα στις χώρες που ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας. 

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουάιδο, Έλιοτ Άμπραμς, Σεργκέι Ριάμπκοφ, Ρωσία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK