06:38 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν προέβη στη συγκεκριμένη δέσμευση, εν μέσω πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις και καθώς το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για τον τερματισμό του πρότζεκτ.

Να κινήσει γη και ουρανό, προκειμένου να σταματήσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεσμεύτηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στην Newsweek. 

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του, επισημάνοντας ότι είναι ένα «καθαρά πολιτικό» παρά οικονομικό πρότζεκτ. 

Επέμενε, επίσης, ότι το πρότζεκτ είναι «αντίθετο με τα συμφέροντα της ΕΕ» και για αυτόν τον λόγο, θα έπρεπε να σταματήσει η κατασκευή του. 

Υποσχέθηκε, έτσι, ότι εάν γίνει επικεφαλής της Κομισιόν, θα εξετάσει και πάλι τα εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποτραπεί η κατασκευή του αγωγού. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε  ψήφισμα με το οποίο ζητούσε από τα μέλη της ΕΕ να ακυρώσουν το Nord Stream 2. Σύμφωνα με το ψήφισμα, το πρότζεκτ απειλεί να ενισχύσει την «εξάρτηση» της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο και δεν βρίσκεται σε συμφωνία με τα στρατηγικά συμφέροντα της ΕΕ.

Ο Nord Stream 2 αποτελεί μια κοινοπραξία της ρωσικής εταιρείας Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου που θα διέρχονται από τη Ρωσία, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας σε κόμβο προς την βορειοανατολική Γερμανία.

Στόχος της είναι να μεταφέρει ετησίως 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ.

Tags:
Nord Stream 2, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάνφρεντ Βέμπερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK