06:05 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 Max 8.

Πιλότοι Boeing 737 MAX αποκαλύπτουν ότι εκπαιδεύτηκαν σε iPad

© AFP 2019 / Joe Raedle / Getty Images North America
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
110
Βρείτε μας

Δύο μεγάλα δυστυχήματα σε λιγότερο από πέντε μήνες που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 346 άτομα, προκάλεσαν ανησυχία για την ασφάλεια του ολοκαίνουριου αεροσκάφους της Boeing. Προκύπτει ότι οι πιλότοι δεν εξασκήθηκαν σε προσομοιωτές πτήσεις γιατί η εταιρεία και οι αρχές το θεώρησαν περιττό.

Αρκετοί πιλότοι στις ΗΠΑ δεν είχαν ενημερωθεί πλήρως για το πώς να χειρίζονται τα νέα χαρακτηριστικά των αεροσκαφών τύπου Boeing 737 MAX και εκπαιδεύτηκαν σε iPad, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Times.

Οι ενώσεις πιλότων της Southwest Airlines και American Airlines αναφέρεται ότι είχαν επανειλημμένα ζητήσει από την Boeing να τους παράσχει προσομοιωτές για το μοντέλο MAX, αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ αποφάσισαν ότι οι πιλότοι δεν χρειάζονται πρόσθετη εκπαίδευση σε προσομοιωτή καθώς είχαν εμπειρία σε αεροσκάφη Boeing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ: Ομοιότητες στα δύο δυστυχήματα με Boeing 737 MAX

Προκύπτει ότι το λογισμικό που θα χρησιμοποιείτο για την προσομοίωση πτήσης με Boeing 737 MAX αναπτύχθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του αεροσκάφους.

«Σχεδίαζαν ακόμα το αεροσκάφος ενώ το κατασκεύαζαν» δήλωσε ο Μπόουεν. «Οι πληροφορίες για την κατασκευή προσομοιωτή δεν ήταν διαθέσιμες παρά μόνο όταν το αεροσκάφος ήταν έτοιμο για πτήσεις» δήλωσε το μέλος της ένωσης πιλότων της Southwest Γκρεγκ Μπόουεν.

Σύμφωνα με τους NYT, ομάδα πιλότων που μελέτησαν το νέο μοντέλο χωρίς στην πραγματικότητα να το πετάξουν, συνέταξαν 13σέλιδο οδηγό για τις διαφορές του 737 MAX με τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά δεν ανέφεραν το νέο λογισμικό για το σύστημα anti-stall το οποίο βρίσκεται και στο επίκεντρο των ερευνών των δυστυχημάτων σε Αιθιοπία και Ινδονησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing στην Αιθιοπία

Η εκπαίδευση επίσης περιλάμβανε δύο ώρες εκπαίδευση σε iPad από την Boeing.

Μετά το δυστύχημα της Lion Air στα τέλη Οκτωβρίου, οι αξιωματούχοι της Boeing δεσμεύτηκαν να φτιάξουν το λογισμικό σε μερικές εβδομάδες, αλλά επέμειναν στους ισχυρισμούς ότι οι πιλότοι δεν χρειάζονται πρόσθετη εκπαίδευση.

Σήμερα τα Boeing MAX που μπήκαν σε λειτουργία τον Μάιο του 2017 βρίσκονται καθηλωμένα στις περισσότερες χώρες καθώς εκκρεμεί η έρευνα για το δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε 157 άτομα.

Τα μαύρα κουτιά αναλύονται στη Γαλλία αλλά η FAA έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν ομοιότητες με το δυστύχημα της Lion Air. Και στα δύο τα αεροσκάφη έπεσαν λίγο μετά την απογείωση και οι ειδικοί υποψιάζονται ότι αυτές οι τραγωδίες μπορεί να έχουν προκληθεί από λάθος των αισθητήρων που οδήγησαν σε απότομη βουτιά.

Tags:
τραγωδία, αεροπορικό δυστύχημα, Boeing 737 MAX 8, Boeing, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK