ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το γαλλικό γραφείο διερεύνησης και ανάλυσης της Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας (BEA) ανακοίνωσε ότι οι ειδικοί έχουν «κατεβάσει» τα δεδομένα από το δεύτερο «μαύρο κουτί» του Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα την περασμένη εβδομάδα.

Η δήλωσh γίνεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της BEA ότι έλαβε τα δεδομένα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες στο κόκπιτ του αεροσκάφους και τα παρέδωσε στις αρχές της Αιθιοπίας. Τα μαύρα κουτιά μεταφέρθηκαν στη Γαλλία την Πέμπτη μετά το αίτημα βοήθειας της Αιθιοπίας στη BEA.

«Τα δεδομένα του FDR ανακτήθηκαν με επιτυχία από την BEA και μεταφέρθηκαν στην ομάδα έρευνας της Αιθιοπίας» ανέφερε η υπηρεσία στο Twitter.

To Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines συνετρίβη οδηγώντας στον θάνατο 157 ανθρώπους από 35 χώρες. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πιλότοι Boeing 737 MAX αποκαλύπτουν ότι εκπαιδεύτηκαν σε iPad

Στον απόηχο της τραγωδίας, που ακολούθησε παρόμοιο θανατηφόρο δυστύχημα ίδιου τύπου Boeing στην Ινδονησία στα τέλη Οκτωβρίου, αρχές της πολιτικής αεροπορίας και αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο είτε καθήλωσαν τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 είτε έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους.

Η Boeing από την πλευρά της ανέφερε την Τετάρτη ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στην ασφάλεια των αεροσκαφών τύπου 737 MAX ωστόσο στηρίζει την απόφαση για προσωρινή καθήλωση όλου του στόλου των 737 MAX 8 και 737 MAX 9.

Σχετικά:

Τα μαύρα κουτιά των Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines θα εξεταστούν στη Γαλλία
Tags:
μαύρο κουτί, συντριβή αεροσκάφους, αεροπορικό δυστύχημα, Boeing 737 MAX 8, Ethiopian Airlines, Αιθιοπία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK