ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του συστήματος ελιγμών (Maneuvering Characteristics Augmentation System, MCAS) που είναι εγκατεστημένα στα 737 MAX για να εμποδίζουν το «σβήσιμο» των μηχανών μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Boeing ολοκληρώνει την ανάπτυξη αναβαθμισμένου λογισμικού που είχε ανακοινωθεί και αναθεωρεί την εκπαίδευση των πιλότων προκειμένου να καλύπτει το σύστημα MCAS απαντώντας στο ζήτημα με το σφάλμα στους αισθητήρες» δήλωσε ο πρόεδρος της Boeing και διευθύνων σύμβουλος Ντένις Μούιλενμπουργκ, σύμφωνα με το AFP.

Αμερικανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι τα Boeing 737 Max 8 είχαν πάρει πιστοποίηση χωρίς επιπλέον εκπαίδευση των πιλότων στα συστήματα ασφαλείας. Η επιτροπή Μεταφορών και Υποδομών αποφάσισε την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πιλότοι Boeing 737 MAX αποκαλύπτουν ότι εκπαιδεύτηκαν σε iPad

«Παρά της επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από την FAA τις τελευταίες ημέρες, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι όχι μόνο έπρεπε να καθηλωθούν τα 737 Max αλλά επίσης πρέπει να υπάρξει έρευνα για τους λόγους που το αεροσκάφος, που έχει σημαντικά συστήματα ασφαλείας τα οποία δεν υπήρχαν σε προηγούμενα μοντέλα, πιστοποιήθηκε χωρίς να απαιτηθεί επιπλέον εκπαίδευση πιλότων» δήλωσε ο πρόεδρος Πέτερ Ντεφάτσιο και πρόεδρος της υποεπιτροπής πτήσεων Ρικ Λάρσεν.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η Boeing είχε προαναγγείλει ότι όλα τα 737 MAX θα υιοθετούσαν νέο ενισχυμένο λογισμικό τις επόμενες εβδομάδες.

Tags:
λογισμικό, αεροπορικό δυστύχημα, Boeing 737 MAX 8, Ethiopian Airlines, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK