14:23 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον απόηχο των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την ανατολική Ινδονησία, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες φρόντισε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των πλημμυρών που έπληξαν την ανατολική Ινδονησία, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντούτζαριτς σε δήλωση του.

Την Κυριακή, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις κατακλυσμιαίες πλημμύρες που έπληξαν την ανατολική επαρχία της Πάπουα στην Ινδονησία είχαν ανέλθει σε 63 άτομα. Επιπλέον, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας κατολίσθησης που προκλήθηκε από σεισμό μεγέθους 5,4 στο νησί Λομπόκ.

«Ο γενικός γραμματέας είναι λυπημένος από τις απώλειες ζωών, την καταστροφή ιδιοκτησιών και τον εκτοπισμό ανθρώπων λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στις περιοχές Σεντάνι, Τζαγιαπούρα και Παπούα και του σεισμού στην επαρχία Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας. Ο γενικός γραμματέας εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, προς τον λαό και την κυβέρνηση της Ινδονησίας», δήλωσε ο Ντούτζαριτς.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν επίσης την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν με τις αρχές της Ινδονησίας για να ανταποκριθούν στις ανθρωπιστικές ανάγκες που προκύπτουν από αυτές τις φυσικές καταστροφές.

Tags:
πλημμύρα, φυσική καταστροφή, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, Ινδονησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK